Return to site

Investeerders in de rij voor sociale ondernemingen

Door Social Enterprise NL

Vorige maand vertrokken 17 Nederlandse sociale ondernemingen naar SOCAP: de grootste internationale impact conferentie ter wereld in San Francisco. Hier komen ondernemers en investeerders die de wereld mooier willen maken bij elkaar. De missie werd georganiseerd door de Gemeente Amsterdam, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, RVO, PwC, Social Enterprise NL en Enviu. Het doel? Het Nederlandse ecosysteem internationaal presenteren en samenwerkingspartners vinden voor de 17 Nederlandse deelnemers om zo hun internationale impact te vergroten.
 

African Clean Energy, Closing the Loop, Coolfinity, Everless, Future Proof Shipping, GreenerU, Humansurge, Khaloom, Makers Unite, Moyee, People’s Pension, SCOPEinsight, SweepSmart, Sycada, The SocialMedwork, Upset en Yapili kregen de kans om hun missie onder de aandacht te brengen van een groot internationaal publiek middels vele netwerkbijeenkomsten, workshops en een groot Nederlands pitchevent. Een enorm succes, want bij sommigen stonden na afloop de investeerders in de rij.

‘’SoCap is a one-of-a-kind experience that will surely result in qualified leads or more. Going as part of the Dutch delegation gives that extra backing and makes you stand stronger among the thousands of participants’’ - Loek Peters, Humansurge

Een maand na de missie haalt de organisatie het “net op” en blijkt deze tot bijzondere resultaten geleidt te hebben. De ondernemers geven de missie een 8,6 als eindscore! Die positieve feedback blijkt ook uit de resultaten; naast een enorme uitbreiding van het netwerk voor alle ondernemers, resulteerde de missie concreet in 28 geïnteresseerde investeerders, 8 nieuwe klanten en bovendien een hoop media aandacht voor de Nederlandse ondernemers.

Of er ook concrete investeringen gedaan worden naar aanleiding van de misie moet nog blijken. Voordat een investeerder en een ondernemer besluiten met elkaar in zee te gaan, moet er eerst een relatie worden opgebouwd. SoCap is dus een perfect startpunt voor het bouwen van die relaties, met hopelijk aan het einde een goede match!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly