Return to site

Oranje gekleurde Nederlandse delegatie bij SoCap

Gastblog van YAPILI voor ImpactCity

SoCap was een geweldige ervaring voor YAPILI! Dit event, met meer dan 3000 deelnemers, is gericht op sociale ondernemingen en investeerders. Op elk moment bestaat de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en iets nieuws te leren. De sprekers en de sessies waren buitengewoon interessant en sterk gericht op het gebruik van kapitaal om sociale gerechtigheid te creëren op nieuwe en opwindende manieren.

YAPILI heeft met heel veel verschillende mensen kunnen praten en velen waren geïnteresseerd in manieren om samen te werken en om van elkaar te leren. Als een internationale sociale onderneming kan het soms eenzaam voelen om op zoveel plaatsen op afstand te werken, dus SOCAP is verfrissend geweest met vele persoonlijke ontmoetingen. Ik ben erg dankbaar voor deze ervaring en om zo nieuwe vrienden en collega’s te ontmoeten. Ik was verrast door de hoeveelheid andere mensen die ook uit Oost-Afrika kwamen. De vele jonge Afrikaanse sociale ondernemingen waar ik nog nooit van had gehoord, toonden aan dat deze sector springlevend is en wereldwijd groeit.

Het deel uitmaken van de oranje Nederlandse delegatie heeft me in staat gesteld om andere bedrijven uit Den Haag te ontmoeten. Bedrijven die net zoals wij proberen het goede voor de wereld te doen. Veel startende Haagse bedrijven zijn gefocust op milieu-impact en pleiten voor een schonere wereld die op innovatieve manieren zaken doet met unieke methoden om ecologische schade te verminderen. Ik heb de kans gehad om andere slimme en creatieve mensen te ontmoeten die in ImpactCity Den Haag werken en we hadden de kans om elkaar te helpen met netwerken, feedback en advies. De Holland-delegatiesessies zijn informatief en laten zien hoe de sociale ondernemingen sector in 2012 vanuit niets is uitgegroeid tot een bloeiende sector in 2018. Andere landen en steden werden geïnspireerd door de vooruitgang van Nederland en zullen hopelijk volgen met bemoedigende ‘grassroots innovatie’ en grensoverschrijdende samenwerking.

Terwijl het ontmoeten van investeerders en netwerken de meest vitale elementen van de SoCap-conferentie zijn, is er veel meer om van te genieten. Mijn absolute favoriete onderdeel van SoCap is het fantastische eten! Er is voor elk wat wils en mijn smaakpapillen werden enor verwend. Ik geloof dat voedsel het vermogen heeft om mensen bij elkaar te brengen en dat eerlijke handel, biologisch voedsel dat wordt geserveerd, voor iedereen een warm gevoel van geluk creëert. Twee van de Nederlandse sociale ondernemingen hebben ook geweldig eten met mooie verhalen gebracht. De stroopwafels en fairtradekoffie uit Ethiopië, aangeboden in onze delegatiekamer, zorgen voor een glimlach bij velen.

Ik kijk uit naar de volgende twee dagen van de conferentie met meer bijeenkomsten, leren en natuurlijk lekker eten. Het is een uitdaging om exact te beschrijven wat hier gebeurt, maar ik neem de informatie uit alle gesprekken op als een spons. Er is geen limiet aan wat we kunnen doen als we samen aan impact werken.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly